Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v prehliadaní týchto stránok, súhlasíte s použitím cookies. čítať viac

  • Znížená cena
AKU Tengu Low GTX - čierno/oranžová

AKU Tengu Low GTX - čierno/oranžová

188,91 € Zľava 10%
209,90 €
S DPH
Prepracovaný do najmenšieho detailu. Model Tengu od svojho prvého uvedenia na trh zbiera ocenenia po celom svete a nie je sa čomu diviť - nič nenecháva na náhodu. Použitie ultraľahkých odolných materiálov v kombinácii s gumovou obsádzkou proti koreňom a ostrým kameňom a membránou Gore-Tex má za výsledok extrémne pohodlnú topánku vhodnú do stredne náročného terénu. Pri výrobe zvršku sa AKU spoliehalo na vlastnú technológiu AIR 8000. Taká tkanina zaisťuje priedušnosť až 11 krát lepšia oproti bežným materiálom. To oceníte predovšetkým pri sparných letných dňoch, kedy sa vám chodidlá nebudú zbytočne potiť. Zároveň vďaka použitiu vodeodolnej membrány Gore-Tex sa nemusí báť prejsť potokom či topiacom snehom.
Veľkosť
Množstvo
Produkt dostupný

Prepracovaný do najmenšieho detailu. Model Tengu od svojho prvého uvedenia na trh zbiera ocenenia po celom svete a nie je sa čomu diviť - nič nenecháva na náhodu. Použitie ultraľahkých odolných materiálov v kombinácii s gumovou obsádzkou proti koreňom a ostrým kameňom a membránou Gore-Tex má za výsledok extrémne pohodlnú topánku vhodnú do stredne náročného terénu. Pri výrobe zvršku sa AKU spoliehalo na vlastnú technológiu AIR 8000. Taká tkanina zaisťuje priedušnosť až 11 krát lepšia oproti bežným materiálom. To oceníte predovšetkým pri sparných letných dňoch, kedy sa vám chodidlá nebudú zbytočne potiť. Zároveň vďaka použitiu vodeodolnej membrány Gore-Tex sa nemusí báť prejsť potokom či topiacom snehom. Pre čo najlepší došľap a odraz nohy, Tengu sa spolieha na patentovanú technológiu Elica v kombinácii so systémom tlmenia nárazov IMS3. Elica zaisťuje rovnomernejšie rozloženie záťaže na jednotlivé časti chodidla počas celej fázy kroku. Pri došľape topánka poskytuje výraznejšie tlmenie v namáhaných partiách chodidla vďaka tomu, že prenáša váhu tela na celú topánku. O exkluzívnu podošvu na tejto topánke sa stará VIBRAM Curcuma – ten je dodávaný iba pre značku AKU. Vychytávkou nízkeho variantu modelu Tengu je neoprénový lem okolo hornej časti. Ten zabraňuje vniknutiu kamienkov a nečistôt dovnútra topánky a aj počas rýchleho prechodu vody pretečeniu vrchom. Pre ľahké obúvanie topánky slúžia veľké pútka na prednej aj zadnej strane topánky.

Ak hľadáte nízku, ľahkú, ale zároveň stabilnú a pohodlnú obuv, s ktorou sa nebudete báť vydať aj do náročnejšieho terénu, Tengu Low GTX je model pre vás.

Špecifikácia:

Zvršok: Brúsená koža v kombinácii s technológiou AIR 8000
Podšívka: Gore-Tex Extended Comfort-Elastic
Stielka: Custom Fit Soft
Medzipodrážka: EVA s dvojitou hustotou
Došľap: Systém Elica
Výstuha: 6-4 mm nylon (Medium Stiff)
Podrážka: VIBRAM Curcuma (exkluzívne pre AKU)
Váha 1 páru (veľ. 8): 435 g
Strih: Anatomical Fit

Tabuľka veľkostí

Také to normálne trekovanie

AKU Tengu Low GTX sú už podľa názvu klasické nízke trekové topánky s goretexovou membránou. Oproti konkurencii môžu ponúknuť rad vyspelých stabilizačných aj odpružovacích systémov, originálny dizajn a kompatibilitu so všetkými povrchmi.

Výrobca AKU u týchto topánok použil svoju novú stabilizačnú a trakčnú technológiu, ktorej hovorí Elica. Ide o systém, ktorý počíta s prirodzenou anatómiou ľudskej nohy a prispôsobuje sa sklonu chodidla, čím eliminuje nárazy a predchádza bolesti či nadmernému namáhaniu kĺbov. Tento systém sa prelína naprieč všetkými časťami topánky, stielkou, medzipodrážkou i podošvou.

Podrážku vyrába AKU v spolupráci s osvedčeným výrobcom Vibram, pričom je použitý materiál aj design prispôsobený výhradne pre topánky AKU. Z ďalších technológií stojí za zmienku tkanina AIR8000, ktorá je až 11× priedušnejšia, než bežne používané tkaniny. V spolupráci s goretexovou membránou je potom komfort nosenia zaručený.

Nemý spoločník

Dizajnovo topánka vyslovene nadchne. Obe predávané farebné varianty sú výrazné a zaujme predovšetkým členitá podrážka a vysoká gumová obsádzka, chrániaca špičku aj pätu. Nad pätou je potom výrazné veľké pútko, ktorá pomáha pri obúvaní aj pri prenášaní topánok. Na „jazyku“ nájdeme takmer rovnako veľké oko, uľahčujúce obúvanie. Nie je to ale jazyk, ktorý bežne pri topánkach nachádzame.

Tieto topánky majú namiesto jazyka horný lem topánky vyrobený z pružného „neoprénu“. Toto riešenie má množstvo výhod. Neexistujú tu záhyby, v ktorých sa bežne drží prach či iné nečistoty, a ktoré sú často prvým miestom, kde sa poruší membrána a kadiaľ do topánky zateká. Pružnosť je však dostatočná na to, aby ste topánku pohodlné obuli/zuli a zároveň sa nemusíte báť, že by vám topánka po utiahnutí šnúrky pohodlne nezafixovala nohu.

Topánky sú vizuálne krásne a extrémne pohodlné. Chôdza v nich je zážitkom a to ako v prírode, tak v meste. Všetky použité technológie oceníte najmä pri dlhších výletoch, kedy sa budete čudovať, že vás ani po 20 km nebolia nohy. Hmotnosťou sa radí k tým ľahším, a tak môžete topánky použiť, ako prístupové. Nebál by som sa v nich vyraziť aj na ľahšie feraty.

Základné ošetrenie:

Vrchný materiál (koža, Air 8000...) zbaviť pomocou jemnej kefky a vlhkej handričky nečistôt.

Pri izbovej teplote nechať pomaly vyschnúť, nevystavovať pri sušení intenzívnym zdrojom tepla.

Pri premočení obuvi sa vyvarujte sušeniu v blízkosti ohňa, v rúre a pod.
400697

Tabuľka dát

Pohlavie
pánske
Nový produkt