Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v prehliadaní týchto stránok, súhlasíte s použitím cookies. čítať viac

  • Znížená cena
AKU Minima Low- čierna

AKU Minima Low- čierna

216,00 € Zľava 10%
240,00 €
S DPH
AKU Minima Jediný svojho druhu. Taký je model Minima, výherca ISPO AWARD GOLD 2020. A nič na ňom nie je obyčajné. Elegantný vidiecky štýl modelu je inšpirovaný tradičnou horskou obuvou. Je tak ľahko nositeľný ako v meste, tak na cestách.
Veľkosť
Množstvo
Produkt dostupný

História AKU je spätá s ochranou životného prostredia a používania prírodných materiálov. Minima je najvyšší lifestylový model značky s extrémnym dôrazom na ochranu životného prostredia. Je prvá a doposiaľ jediná obuv na trhu, ktorá má zvršok aj podšívku zo 100% kože Zero Impact® od spoločnosti DANI Sustainable Leather. Tá je získavaná procesom opaľovania bez použitia chrómu či ťažkých kovov as minimálnym dopadom na životné prostredie. Kožný odpad pri výrobe tohto modelu bol vďaka opätovnému využitiu zvyškov kože v ďalších zložkách výroby znížený na minimum. A tiež emisie CO2, ktoré sú produkované počas životného cyklu topánky, boli kompenzované podporou organizácie OSN – Iniciatíva v oblasti klimatickej neutrality (UNFCCC). Minima je vrchný predstaviteľ koženej ekologickej obuvi, a preto AKU garantuje dohľadateľnosť pôvodu všetkých materiálov pri výrobe.

Ručne vyrobený model z talianskej hladkej kože s anatomickou stielkou relaxed fit (model pre mužov aj ženy), mäkkou vložkou z korku a kože, s dvojitou recyklovanou medzipodrážkou EVA a podošvou VIBRAM Predator II už nebudete chcieť vyzuť.

Špecifikácia:

Zvršok: hladká koža 1,1 mm (Zero Impact®)
Stielka: Relaxed Fit
Medzipodrážka: Double EVA
Vložka: koža/kokos
Podrážka: VIBRAM Predator II
Váha 1 páru (veľ. 8): 370 g
Veľkosti 6 - 13 UK

Tabuľka veľkostí

Minimalizácia odpadu

Hlavným materiálom na výrobu topánok AKU Minima je koža, ktorej spracovanie tiež predstavuje hlavný zdroj emisií CO2. Preto sa taliansky výrobca zameral pri návrhu dizajnu aj procesu produkcie na minimalizáciu odpadu. V bežnej výrobe sa nedokonalé časti usne so škrabancami, jazvami alebo zvrásneným povrchom vyhodia ako odpad. Pri výrobe modelu Minima sa však tieto kusy používajú v oblasti päty alebo okolo členku, avšak z rubovej strany, vďaka čomu nie sú nedokonalosti vidieť. To, čo na prvý pohľad vyzerá ako semišová podšívka, je v skutočnosti koža z druhej strany. Výsledkom je menšie množstvo kože na výrobu jednej topánky a menej odpadu, ktorý skončí na skládke.

Ekologicky zodpovedné postupy AKU zvolila aj pri medzipodrážke, ktorá je vyrobená za použitia kombinácie recyklovanej EVA peny a korku, navyše vyrobenej lokálne, neďaleko sídla firmy AKU. Tiež vložka v topánkach Minima využíva zmes usne Zero Impact a kokosových vlákien – priemyselného odpadu, ktorému je tak vdýchnutý nový život.

Farbenie bez ťažkých kovov

Práve farbenie usne patrí z hľadiska ekológie k jedným z najpálčivejších problémov obuvníckeho priemyslu. Chemický koktail látok, ktoré sa pri procese farbenia často používajú, má v krajinách tretieho sveta za následok napríklad znečistenie zdrojov pitnej vody.

Kľúčovým faktorom pre prvotriednu kvalitu topánok AKU je použitie kože, respektíve usne, z renomovanej talianskej kožiarskej spoločnosti Dani Sustainable Leather, ktorá vyvinula ekologicky šetrný proces farbenia bez použitia chrómu a ťažkých kovov. Spracovanie usne Zero Impact prebieha za použitia čerstvej kože, čím sa eliminuje potreba konzervácie solí a následná spotreba vody, na odstránenie chĺpkov sa využíva peroxid vodíka a celková spotreba energií sa znížila o 5 %. Ďalším aspektom farbenia usne sú emisie oxidu uhličitého, ktoré firma Dani kompenzuje podporou výsadby lesov v rámci iniciatívy v oblasti klimatickej neutrality (UNF CCC) organizácie OSN.
400600

Tabuľka dát

Pohlavie
pánske
Nový produkt