Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v prehliadaní týchto stránok, súhlasíte s použitím cookies. čítať viac

Jakele J 1 Alpin, 30-06, 58cm, M14x1
video

Jakele J 1 Alpin, 30-06, 58cm, M14x1

5 900,00 €
S DPH
Majster zbrojár Andreas Jakele pracoval na Jakele J1 štyri roky. Vynaliezavý vynálezca sa pokúsil spojiť s dizajnérom Meinradom Zehom, ktorý je v priemysle známy ako otec Blaser R93. Pracuje exkluzívne pre Jakeleho a spolu s Jakelem postavili loveckú pušku s priamoťažným uzáverom „Made in Bavaria“- Opakovaciu guľovnicu Jakele J1 s revolučným systémom naťahovania úderníku zbrane pomocou prídavneho háku pod lúčikom tesne pred výstrelom. Zbraň je možné nakonfigurovať v konfigurátore JAKELE: https://jakele-j1.de/en/j1-konfigurator/
Množstvo
Iba osobný odber v predajniach na zbrojný preukaz!

Guľovnica používa revolučný systém naťahovania bicieho mechanizmu zbrane tesne pred výstrelom, aby bolo možné eliminovať ľudský faktor. Zábudlivosť. Zbraň je neustále so spusteným mechanizmon bez natiahnutia bicieho mechanizmu. Nehrozí tak možnosť samovoľného výstrelu. Výrobca tak pamätal na absolútnu bezpečnosť pri používaní.

Puška je postavená na pevnom hliníkovom ráme. Mechanizmus je priamoťažný. Uzáver sa pohybuje po koľajniciach v ráme. Hladká zaoblená koncovka z masívneho hliníka tvorí hornú časť skrinky. Závorník sa otáča pomocou dvoch dvojitých uzamykacích výstupkov, ktoré sa zamykajú priamo do komory. Pri otvorenom závere sú výstupky orientované zvisle.

Vertikálny otvor záveru hlavne poskytuje dostatočný priestor pre náboje na ceste dovnútra a uľahčuje nabíjanie tretieho náboja priamo do komory. Na ochranu hrotov striel pred deformáciou počas spätného rázu je v prednej časti zásobníka umiestnená gumená vložka. Odpor spúšte je možné nastaviť podobne ako na Blaseri R8 do dvoch polôh - terč alebo lov.

Zásobník je malá plastová kazeta, ktorá sa zasúva na miesto v uzamykacej skrinke zhora. Obsahuje iba dva náboje, nakoľko je zbraň iba trojranová 2+1. To umožňuje guľovnici disponovať štíhlejším púzdrom zámku, ktoré sa dobre drží. Vo väčšine loveckých situácií budú stačiť aj tri náboje.

Hlaveň je osadená dvoma skrutkami. Tie sú k hliníkovému rámu pripevnené dvoma maticami v spodnej časti, ako pri zbrani Blaser. Úchyt remeňa sa nachádza na hlavni kôli lepšiemu vyváženiu pri použití tlmiču výstrelu nakoľko na ústí hlavne je závit (M14x1). Uchytenie montáže je identické s montážou Blaser.

Hnedá plastová pažba má otvor na palec s priestranným okrajom pre šírku ruky. Možno ju použiť s ľavým uzáverom pre ľavákov.Pažba má dobrú dĺžku a vyvýšenie na líci s príťažlivým dizajnom. Povrchová štruktúra jecelopoťahová imitácia kože, ktorá pekne vyzerá a príjemne sa drží. Samozrejme zákazník si môže zvoliť i prevedenie Alpin s drevenou pažbou s otvorom pre palec, poprípade s drevenou pažbou Alpin Bavaria v tradičnom dizajne s bavorskou lícnicou.
Všetky pažby majú tlmiacu botku hrúbky 17mm.

Celá zbraň sa dá rýchlo rozložiť na jednotlivé časti pomocou malého nástroja, torxového kľúča, ktorý je ukrytý v tele predpažbia.

Používanie napínača si vyžaduje určité zvyknutie, ale pri rýchlych opakovaniach to ide prirodzene. Uzáver má pri otváraní určitý odpor, pretože závorník sa musí otáčať o 90 stupňov, ale pri zatváraní je pohyb úplne hladký. Chrbát na pažbe je vysoký, takže oko padá priamo do ďalekohľadu a priama línia pažby poskytuje dobrú absorpciu spätného rázu. Kompaktná puška má dobré vyváženie aj s tlmičom.

Jakele J1 vyniká dizajnom, kvalitou a v neposlednom rade aj genialitou. Napriek množstvu detailov sa puška veľmi ľahko používa. Rekordne rýchlo sadne do ruky a ovládanie beží doslova hladko.


Špecifikácia: Jakele J1 All terén - Alpin - Alpin Bavaria:

Výrobca a distribúcia: Andreas Jakele, www.waffen-jakele.de

Kalibre: .222 Rem., .223 Rem., 6.5 Creedmoore, 7x64, .308 Win., .30-06, 8x57 IS, 9.3x62, .300 Win. Mag.

Hmotnosť: 2,6/ 2,7 kg (pri hlavni 480cm, v závislosti od drevenej pažby)

Pažba: neutrálna plastová pažba (zelená alebo hnedá), drevená pažba alebo tradičná drevená pažba s bavorskou lícnicou – pravá alebo ľavá bez príplatku, štandardná dĺžka 370 mm

Bezpečnosť: Natiahnutie mechanizmu pomocou háčika na lúčíku („Relax systém“). Absolútna bezpečnosť pri preprave zbrane.

Hlaveň: 440, 480, 520, 580, 630 alebo 650 mm, plazmovo nitridovaná a potiahnutá BDC, úsťový závit M14x1, Priemer hlavne- 17 mm - s otočným úchytom remeňa.
Hlaveň s prípravou pre novú montáž Jakele pre všetky bežné puškohľady.Úchyt je kompatibilný s montážami Blaser.

Celková dĺžka: 930 mm (pri 480mm hlavni)

Spúšť: prepínateľná jemná spúšť, 250/650 g alebo 350/750 g (bez príplatku) – nastaviteľná posúvačom; Farba spúšte čiernej alebo zlatej farby (za príplatok)

Systém: hliníková baskula; Priamoťažný uzáver s otočným závorníkom, 4 západkový zámok priamo v hlavni, ľavostranný a pravostranný systém bez príplatku, výmenný systém pozostáva z hlavne a záveru.

Kapacita zásobniku: 2 + 1, tlačidlo rýchleho vybitia.

Mieridlá: bez mieridiel
221143cc
Nový produkt

Mohlo by vás zaujať aj