Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v prehliadaní týchto stránok, súhlasíte s použitím cookies. čítať viac

NIKON MONARCH M5 8x42

NIKON MONARCH M5 8x42

339,00 €
S DPH
Perfektný spoločník pri všetkých outdoorových zážitkoch Či už sa venujete energickým aktivitám ako horolezectvo či turistika, alebo radi relaxujete pri kempovaní či pozorovaní vtákov, MONARCH M5 poskytuje vynikajúcu kvalitu obrazu pri všetkých outdoorových činnostiach. Vďaka optickému sklu s extrémne nízkym rozptylom svetla (ED) na korekciu chromatickej aberácie MONARCH M5 poskytuje jasný obraz s vysokým rozlíšením. Jeho ľahké a odolné telo je vodotesné a dobre sa drží. Okrem toho je štýlové a ľahko prenosné. Viacvrstvová úprava všetkých šošoviek a hranolov prináša jasnejší obraz s prirodzenejšími farbami a vrstva na fázovú korekciu zabezpečuje vysoký kontrast.
Množstvo
Produkt dostupný

Zväčšenie (×)_8
Priemer objektívu (mm)_42
Uhol zorného poľa (skutočný / v stupňoch)_6,4
Uhol zorného poľa (zdanlivý / počet stupňov)_48.2
Zorné pole pri vzdialenosti 1 000 m (m)_112
Priemer výstupnej pupily (mm)_5,3
Relatívna svetelnosť_28,1
Predsunutie výstupnej pupily (mm)_19,5
Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť (m)_2,5
Dĺžka (mm)_145
Šírka (mm)_129
Hĺbka (mm)_54
Hmotnosť (g)_630
Nastavenie vzdialenosti medzi pupilami (mm)_56 – 72


Čistý obraz

Vychutnajte si jemnejšie detaily okolitého sveta vďaka úžasne čistému obrazu tohto ďalekohľadu. Použitie optického skla s extrémne nízkym rozptylom svetla (ED) koriguje chromatickú aberáciu, ktorá spôsobuje farebné okraje


Pohodlie, štýl a odolnosť

Prepracované, štýlové telo ďalekohľadu má sofistikované a čisté tvary a vďaka pevnému gripu a pogumovanému telu sa dobre drží a je odolné voči nárazom. Ďalekohľad bol navrhnutý s ohľadom na odolnosť, preto je vodotesný – až do hĺbky 1 m počas 10 minút – a tiež odolný voči zahmlievaniu. Vďaka tomu je ideálny na vaše outdoorové výlety.


Nízka hmotnosť

Ďalekohľad MONARCH M5 je na danú triedu ďalekohľadov mimoriadne ľahký. Všetky modely vážia menej ako 640 g, vďaka čomu sa MONARCH M5 ľahko nosí na turistike, pri lezení a rôznych ďalších outdoorových aktivitách.


Jasný a prirodzený obraz

Zažite naplno všetko, čo vám príroda ponúka vďaka vysokému optickému výkonu ďalekohľadu MONARCH M5. Ďalekohľad je vybavený šošovkami a hranolmi s viacvrstvovou úpravou a viacnásobnými dielektrickými vrstvami s vysokou odrazivosťou na hranoloch na zaistenie špičkovej a rovnomernej priepustnosti svetla v celom viditeľnom spektre. Výsledkom je jasnejší obraz a prirodzenejšie farby. Vrstva na fázovú korekciu minimalizuje stratu rozlíšenia na dosiahnutie vysoko kontrastného obrazu.

Príjemný pre oči

Otočné a posuvné gumené očnice poskytujú extra komfort a umožňujú jednoduché umiestnenie očí do optimálnej pozorovacej pozície. Odstupňovanie nastavenie umožňuje nastaviť predsunutie výstupnej pupily podľa potreby – vďaka tomu poskytuje úplné zorné pole a maximálny komfort aj počas dlhšieho používania

Bez použitia rúk

Rad MONARCH M5 ponúka možnosť naskrutkovať do stredu rámu úchyt alebo adaptér na statív a pripevniť ďalekohľad na statív. To je obzvlášť užitočné, ak plánujete používať ďalekohľad na nemennom stanovisku alebo počas dlhšieho pozorovania, napríklad z úkrytu.

Dodávané príslušenstvo

- Puzdro 42 mm 30843
- Kryt okulára 42 mm 30761
- Kryt objektívu 42 mm 30954
- Popruh na krk 31240

10116g
Nový produkt