Používame cookies, aby sme pre vás zabezpečili ten najlepší zážitok z našich webových stránok. Ak budete pokračovať v prehliadaní týchto stránok, súhlasíte s použitím cookies. čítať viac

NIKON MONARCH 5 10x42 DCF

NIKON MONARCH 5 10x42 DCF

359,00 €
S DPH
Ďalekohľady Nikon MONARCH 5 10×42 sú určené pre intenzívne použitie aj pri sťažených svetelných podmienkach a poskytujú to, čo pokročilí lovci a pozorovatelia prírody hľadajú: ostrý jasný obraz, robustné telo a veľmi pohodlnú manipuláciu. Nikon MONARCH 5 10x42 je kvalitný binokulárny ďalekohľad s vysokým rozlíšením, mimoriadne vydarenou ergonómiou, zväčšením 10x a šošovkou objektívu s priemerom 42 mm, ktorá zabezpečuje spoľahlivé zaostrenie na cieľ. Šošovky a optické členy zo špeciálneho nízko rozptylového ED skla s viacnásobnými dielektrickými antireflexnými vrstvami spoločnosti Nikon zaručujú mimoriadny prenos svetla a kontrastu pre reprodukciu dokonale kontrastného živého obrazu aj pri vysokom zväčšení. Otočný a výsuvný gumený okulár a veľké predsunutie výstupnej pupily zaistí jednoduché polohovanie a rýchle zameranie pozorovaného objektu. Ďalekohľady MONARCH 5 10x42 sú určené do náročných poveternostných podmienok a preto sú utesnenie pomocou O-krúžkov, ktoré im zabezpečia vodotesnosť do hĺbky 1m po dobu až 10min. Proti zahmlievaniu šošoviek z vnútra sú tubusy plnené dusíkom a pogumovaný povrch tela ďalekohľadu prispieva k bezpečnému a pohodlnému uchopeniu. Tieto neobyčajne prenosné a ľahké ďalekohľady sú ideálne na turistiku a pozorovanie prírody.
Množstvo
Momentálne nedostupné, skúste iný variant / veľkosť produktu!

Zväčšenie: 10x
Priemer objektívu: 42mm
Uhol zorného poľa (reálny): 5,5°
Uhol zorného poľa (zdanlivý): 51,3°
Zorné pole pri vzdialenosti 1km: 96m
Priemer výstupnej šošovky: 4,2mm
Relatívna svetelnosť: f/17,6
Očný reliéf: 18,4mm
Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť: 2,5m
Vzdialenosť medzi šošovkami: 56-72mm
Hmotnosť: 600g
Dĺžka: 145mm
Šírka: 129mm
Vodotesnosť: 1m (max. 10min.)
• Dielektrické zrkadlová vrstva s vysokou odrazivosťou a vrstva fázovej korekcie na strechových hranoloch zaručujú konštantne intenzívny prenos svetla v celom rozsahu viditeľného spektra na vytváranie živého obrazu aj pri slabom osvetlení.
• Šošovky a hranoly sú vyrobené zo špeciálneho nízko rozptylového ED skla a sú pokryté viacnásobnými antireflexnými vrstvami zabezpečujú jasný kontrastný obraz.
• Všetky šošovky a hranoly sú vyrobené z ekologického skla , ktoré neobsahuje olovo ani arzén.
• Vodotesný (do 1 m maximálne 10 minút) a odolný proti zahmlievaniu. Plnenie dusíkom a utesnenie pomocou o-krúžkov zvyšuje odolnosť proti vplyvom počasia.
• Štíhly dizajn: odolné a ľahké telo je vyrobené zo sklolaminátu (z polykarbonátovej živice).
• Gumený povrch zabezpečuje mimoriadnu odolnosť voči otrasom a pevné, pohodlné uchopenie.
• Otočné a výsuvné gumové očnice so systémom nastavenia rôznych polôh uľahčujú nájdenie správnej vzdialenosti oka od hľadáčika.
• Veľká vzdialenosť oka od hľadáčika zabezpečuje jasné zorné pole aj pre osoby s okuliarmi.
• Najkratšia zaostriteľná vzdialenosť iba 2,5 m.
• Široký neoprénový popruh pre pohodlné nosenie na krku.
10116e
Nový produkt